Wie ben ik?

Yves

Als ik erop terugblik heb ik al een hele weg afgelegd. Soms zie je niet op voorhand en zelfs niet op het moment zelf dat het leven zoals je het nu leidt een belangrijk tot essentieel puzzelstukje is van jouw puzzel.

Van kindsbeen af bewoog ik graag, sportte als tiener heel intens, volgde opleiding tot lic. kinesitherapie aan de KU Leuven (1989), specialiseerde me in ademhalingskinesitherapie, relaxatietherapie, regeneratietherapie, oosterse manuele therapie om zo in contact te komen met chi kung/tai chi. Terug een bewegingsvorm, deze keer vanuit een totaal andere invalshoek.

Ik begon te werken in rust- en verzorgingstehuizen en startte mijn eigen praktijk. Deze groeide snel waardoor ik fulltime zelfstandige werd. Na 4 jaar had ik voldoende patiënten om een collega aan te nemen. Ik begon tai chi lessen te geven (het lesgeversgen zit in me langs vaderskant). Het idee ontstond om een centrum te openen. In 2000 was Het Bewuste Pad een realiteit. Door persoonlijke omstandigheden heb ik dat doorgegeven en huurde ik zowel behandelruimtes voor individuele begeleiding als een zaal voor groepslessen.

In 1990 stapte ik in het huwelijksbootje. Dit huwelijk werd gezegend met twee prachtige kinderen. In onderlinge overleg en met wederzijds respect hebben we er een punt achter gezet. Er volgden een aantal jaren van zoeken, uitvoeren, opmerken en bijsturen. Na een tweede huwelijk was het tijd om het over een volledig andere boeg te gooien.

Als kind van 9 was ik met mijn ouders op vakantie geweest naar Canada. De natuur, de ruimte, de openheid spraken me toen al aan. Ik ben terug geweest na mijn tweede jaar aan de universiteit. Het bleef me raken. De uren die ik aan de oceaan doorbracht, de wandelingen, de open sfeer en de gastvrijheid van de mensen: het boeide me allemaal. Toch kwam ik terug om mijn studies af te maken. En ik bleef.

Een rode draad door heel mijn leven is de motivatie en bereidheid te blijven oefenen en doorzetten. Dat samen met alle hobbeltje en bobbeltjes heeft zo een (r)evolutie in mezelf gegeven dat ik steeds duidelijk begon te zien hoe je op de meest optimale manier beweegt en dus leeft. Dat is volgens totaal andere wetmatigheden dan we gewoon geworden zijn en ontspanning speelt daar een centrale rol in.

Ik begrijp waarom ik altijd al graag sportte,  kinesitherapeut werd, chi kung/tai chi ontdekte, de tai chi school die ik oprichtte de Inner Motion tai chi School noemde en alle andere omzwervingen die ik meemaakte.

Ik bundelde alles samen in één heel toegankelijk oefensysteem: Het Nieuwe Bewegen.

Mijn intentie en doel is te leven volgens de natuurlijke principes en te blijven oefenen om deze meer en meer te ontdekken.

Vandaar dat ik mensen continu wil inspireren, van ’s morgens tot ’s avonds en niet alleen tijdens een privé sessie of een groepsles. Dat zag ik het meest haalbaar door continu in een centrum te zijn waar ik ook workshops kan geven. Het is Domaine Les Barreaux in het hartje van Frankrijk geworden. Mooi meegenomen dat het heel rustig gelegen is met veel ruimte en openheid.

En zo vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats en leef ik het leven waarvoor ik in de wieg gelegd ben.

Mijn curriculum

 • Lic. Kinesitherapie (K.U.L. 1989), met specialisatie in respiratoire revalidatie
 • Master in relaxatietherapie en stressbegeleiding, 1992 (IRSK)
 • Oosterse manuele therapie (tuina), 1994 (OTCG)
 • Golden Flower tai chi instructeur, 1995 (GFTCS)
 • Regeneratie therapie, 1997 (IRS)
 • Talloze workshops in binnen- en buitenland en vele uren privé training
 • Letterlijk duizenden uren persoonlijke training
 • 30 jaar werkzaam in eigen praktijk/centrum als Energetisch Bewegingscoach
 • 27 jaar tai chi ervaring, 22 jaar ervaring in lesgeven
 • Leerling van Meester M. Martello, 2009
 • Auteur van het boek ‘Kracht in ontspanning, de weg van tai chi’ (uitgegeven bij Yin Books 2010)
 • Auteur van het boek ‘Insights of a gentle warrior’, M. Martello Laoshi (eigen beheer, 2011)
 • Auteur van het boek ‘Leef Ontspannen Vol Energie’ (eigen beheer, 2013)
 • Auteur van het boek ‘Tune in en stroom’ (uitgegeven bij Paris Books, 2019)

Hoe meer ontspanning, hoe meer beweging

Yves Verbeeck