Wie ben ik?

Yves

Hallo, mijn naam is Yves Verbeeck.

Van kindsbeen af beweeg ik graag. Ik was altijd aan het ravotten op een braakliggend stukje grond naast ons huis, speelde basketbal en later tennis. Ik was de enige jeugdspeler die op eigen houtje met een ballenmachine oefende. Op mijn 16e werd ik clubkampioen in verschillende reeksen. Op een regenachtige zomer, ik was toen 12 jaar, heb ik een medische encyclopedie helemaal uitgelezen ook al verstond ik er niet veel van. Er zit een verlangen naar paramedische kennis in me.

Vandaar dat ik kinesitherapie studeerde. In mijn twee laatste jaren was ik lid van het presidium. Ik nam de taak van ‘hoofdredacteur’ van het kringbladje ‘het Apolloontje’ op me. Ik zette mijn eerste stappen al schrijver.

Ik merkte al snel dat ik tekort schoot in verschillende behandelingen zoals hyperventilatie en hoge bloeddruk. Ik mist iets en wist niet wat. Dan wil ik dat weten. Ik ging op zoek en vond de antwoorden niet in de klassieke opleidingen. Dus zocht ik op plaatsen waar de meesten niet zoeken. Ik graaf verder tot ik antwoorden vind.

Ik volgde verschillende opleidingen en workshops. Ik ontdekte relaxatietherapie wat me leidde naar chi kung en tai chi. Zo volgde ik trainingen met tai chi meesters in Europa tot in Amerika, waarvan heel wat privé. Ik was en ben nog steeds heel gedreven Ik oefende letterlijk tienduizenden uren en er komen er elke dag bij. Ik ga door. In 2000 begon ik een eigen centrum en richtte een tai chi school op. Ik merkte echter snel op dat het leiden van een centrum en een school helemaal niet in me zit. Dat had zelfs gevolgen in mijn privé leven. Ik liet het centrum over aan iemand anders. Pas jaren later gaf ik ook de scepter van de tai chi school over.

Een gen dat ik geërfd heb van mijn vader is dat ik Iets wat moeilijk is, kan structureren in eenvoudige stappen zodat het toegankelijk wordt. Dat kan ik kristalhelder overbrengen, zowel mentaal met woorden en uitleg als fysiek met passieve (ontspanning en meditatie) en actieve oefeningen (energetisch bewegen).

Zo komt alles samen. Ik voel me als een visje in het water als ik individuele begeleiding, workshops en lezingen geef. Ik geniet ervan als ik mensen mag begeleiden en inspireren om terug te keren naar de verteer/herstel/leef reactie, hun zuivere energie terug te vinden en van daaruit het leven waarvoor ze in de wieg gelegd zijn een unieke vorm geven. Over deze boeiende materie schrijf ik boeken.

Mijn favoriete uitspraak:

‘Be as much me as I can be.’

 

Mijn curriculum

 • Lic. Kinesitherapie (K.U.L. 1989), met specialisatie in respiratoire revalidatie
 • Master in relaxatietherapie en stressbegeleiding, 1992 (IRSK)
 • Oosterse manuele therapie (tuina), 1994 (OTCG)
 • Golden Flower tai chi instructeur, 1995 (GFTCS)
 • Regeneratie therapie, 1997 (IRS)
 • Talloze workshops in binnen- en buitenland en vele uren privé training
 • Letterlijk duizenden uren persoonlijke training
 • 30 jaar werkzaam in eigen praktijk/centrum als Energetisch Bewegingscoach
 • 27 jaar tai chi ervaring, 22 jaar ervaring in lesgeven
 • Leerling van Meester M. Martello, 2009
 • Auteur van het boek ‘Kracht in ontspanning, de weg van tai chi’ (uitgegeven bij Yin Books 2010)
 • Auteur van het boek ‘Insights of a gentle warrior’, M. Martello Laoshi (eigen beheer, 2011)
 • Auteur van het boek ‘Leef Ontspannen Vol Energie’ (eigen beheer, 2013)
 • Auteur van het boek ‘Tune in en stroom’ (uitgegeven bij Paris Books, 2019)

Be as much me as I can be.

A. Moorjani