Wie ben ik?

Yves

 

 

Ik (°07/05/1966) heb altijd interesse gehad in bewegen. Als sporter werd ik geconfronteerd met terugkerende blessures. Vandaar dat ik Licentiaat Kinesitherapie (KUL, 1989) ging studeren. Er volgden onmiddellijk verschillende specialisaties waaronder relaxatietherapie en oosterse manuele therapie. Daar werd ik geboeid door chi kung en tai chi. Ik zocht naar een manier om ontspanning en beweging te combineren.

Ik volgde talloze trainingen in binnen- en buitenland, oefende meer dan 30 jaar dagelijks en kreeg persoonlijke correcties van twee meesters. In deze periode was ook mijn privé leven intens en boeiend. Door een niets nalatende, innerlijke drive en onafgebroken doorzetting werd de rode draad steeds meer zichtbaar. Ik ontdekte wat ontspanning werkelijk is en hoe ontspanning en beweging kan samengaan. Alles was een even waardevolle bijdrage daartoe.

Ik werd mijn energie gewaar en ontdekte de bijzondere richtlijnen om deze te vinden en van daaruit aangenaam te leven. Echte ontspanning was op verschillende niveaus een must. Ik vond de uitdagingen die we als mensdom gecreëerd hebben waardoor de kracht van eenvoud moeilijk toegankelijk werd. Nochtans is deze allesomvattend.

Ik ontdekte dat het meest optimale voor elk individu op zich en de mensheid als geheel NU niet-voorgevormd aanwezig is. Het is oorspronkelijk de bedoeling hier trouw aan te blijven als we het leven vorm geven in de fysieke realiteit. Dit is de oplossing voor al de problemen, individueel en collectief, die we als mensdom gecreëerd hebben door te denken het beter te weten en kunnen. Daar het niet voldoende is te weten, was er een systeem nodig om dit te oefenen.

Ik bundelde mijn kennis en ervaring en ontwikkelde een uniek oefensysteem, Het Nieuwe Bewegen. Gedurende 30 jaar keerde ik naar binnen, zocht en vond de manier om beweging en ontspanning te combineren … en zoveel meer. Nu vind ik dat het tijd is om 30 jaar naar buiten te keren en mensen te begeleiden en inspireren.

Mijn curriculum

* Lic. Kinesitherapie (K.U.L. 1989), met specialisatie in respiratoire revalidatie
* Master in relaxatietherapie en stressbegeleiding, 1992 (IRSK)
* Oosterse manuele therapie (tuina), 1994 (OTCG)
* Golden Flower tai chi instructeur, 1995 (GFTCS)
* Regeneratie therapie, 1997 (IRS)
* Talloze workshops in binnen- en buitenland en vele uren privé training
* Letterlijk duizenden uren eigen training
* 33 jaar persoonlijke begeleiding in praktijk/centrum
* 25 jaar ervaring met groepen en lezingen geven
* Auteur van het boek ‘Kracht in ontspanning, de weg van tai chi’ (uitgegeven bij Yin Books 2010)
* Auteur van het boek ‘Insights of a gentle warrior’, M. Martello Laoshi (eigen beheer 2011)
* Auteur van het boek ‘Leef Ontspannen Vol Energie’ (eigen beheer 2013)
* Auteur van het boek ‘Tune in en stroom’ (uitgegeven bij Paris Books 2019)
* Auteur van het boek ‘De geheimen van ontspannen bewegen’ (uitgegeven bij Beefcake Publishing 2023)

Hoe meer ontspanning, hoe meer beweging

Yves Verbeeck