Life from the end.

Missie&Visie

VISIE

Het mensdom leeft al duizenden jaren teveel in de stress reactie. Het is een natuurlijke reactie in levensbedreigende situaties. Het geeft een energieboost, er is een enorme gerichte focus, logisch denken wordt uitgeschakeld, bloed gaat vooral naar de spieren… Een stereotype heldhaftig volk wint het gevecht, ook al komt het gehavend uit de strijd. Na de overwinningsroes verschijnen telkens opnieuw problemen. Het mensdom is verslaafd geworden aan de stoffen die in de stress reactie vrijkomen. Het is zover gekomen dat kwaliteiten die in de stress reactie thuishoren zoals  prestatiegerichtheid, aanzien, macht, concurrentie, … aanvaard tot bejubeld worden zodat de stoffen terug geactiveerd kunnen worden.

En dit is de dynamiek waar het mensdom al duizenden jaren in verstrikt geraakt is. En wees nu eerlijk, met alle technologische vooruitgang en luxe, leven we nog steeds niet in vrede en met respect voor elkaar. Tevens is het onvermijdelijk dat we onvoldoende kunnen helen van de blessures en uitgeput geraken.

Deze onaangename gevolgen gaan we dan op allerlei manieren en technieken bestrijden. Zelfs handelingen stellen om de relaxatie reactie te activeren is zo een manier.

Dit terwijl de moderne apparatuur meet dat alle problemen weerspiegelen zijn van overgeërfde trauma’s, gewoontes en overtuigingen die het mensdom in zich meedraagt en van waaruit het leeft.

Het is hoog tijd dat het mensdom het over een heel andere boeg gooit.

MISSIE

Niemand is in staat om je lichaam en geest zo optimaal te laten functioneren als de natuur het oorspronkelijk heeft voorzien. We hoeven niets te maken, wel terug te ontdekken.

De oorspronkelijke energie is NU aanwezig en is wie we werkelijk zijn. Het is een keuze dit terug te ontdekken door eenvoudige richtlijnen te volgen EN er trouw aan te blijven in het leven zonder te vechten/vluchten/onderdrukken.

Ik beschrijf deze richtlijnen en interne principes kristalhelder. Via eenvoudige oefeningen ervaar en voel je hoe het is om deze te volgen en te ontdekken. Niet meer reageren op in- of uitwendige omstandigheden met stress of relaxatie. Wel handelen als het oorspronkelijke Zelf.

We hebben oog voor alle opties, ervaren heel veel energie en er komen stoffen vrij om te verteren en te helen, er is een innerlijke beweging die ons aanzet om op de meest optimale manier te bewegen, … . Kwaliteiten zoals vertrouwen, mededogen, respect, samenhorigheid zijn normaal en we zijn creatief en intuïtief. Wees niet verrast door de eenvoud, noch door de impact die het heeft zowel persoonlijk, familiaal als in de omgang met iedereen in heel de wereld. Dat maakt het juist zo waardevol en uniek. Ik breng alles terug tot hun natuurlijke eenvoud. Het is veel efficiënter, gezonder en natuurlijker om door training onze persoonlijkheid en talenten te ontplooien, dan te proberen iets van ons leven te maken dat niet in ons zit. Waarom dat wat de natuur perfect geschapen heeft trachten over te nemen? Leef vanuit de natuurlijke perfectie en we zijn hemel op aarde.

 

 

 

 

Do you sense the reality of it?

E. Tolle