Ontdekken, toelaten en vorm geven.

Missie / Visie

MISSIE

In een eikel zit alles in om een prachtige eik te worden. De eikel moet niets maken. Het enige dat hij doet is een unieke vorm geven aan de eik en rekening houden met de omstandigheden. Er is tevens geen enkele eik die zal proberen een beuk of berk te worden.

Ontspanning heeft een dubbele functie:

  • terug ontdekken dat alles al in je aanwezig is
  • toelaten dat je een unieke vorm geeft aan dat wat al in je aanwezig is

Ik noem dat ook wel eens dat waarvoor je in de wieg gelegd bent. Als je talent hebt om lange afstand te lopen, dan heb je daar ook de spieren voor. Je zal nooit uitblinken in spurt of basketbal bijvoorbeeld. Het is veel efficiënter, gezonder en natuurlijker om door intense training je talenten te ontplooien, dan te proberen iets van je leven te maken dat niet in je zit.

Omdat te ontdekken wat in je aanwezig is en te ervaren hoe het is om dat toe te passen heb je een een oefensysteem nodig.

Het Nieuwe Bewegen is een heel toegankelijk systeem.

Een oefensysteem waar je door ontspanning zowel de weg naar binnen neemt en ontdekt wie je bent als de weg terug naar buiten en er een unieke vorm aan geeft.

Het oefensysteem heeft een heel duidelijke structuur met eenvoudig te volgen richtlijnen. De oefeningen op zich zijn technisch heel eenvoudig zodat iedereen ze makkelijk kan leren. Dat zorgt ervoor dat er ruimte komt om de optimale uitvoering te ontdekken en uit te voeren met een beleving. Deze beleving is de rode draad doorheen heel je dag.

Zo kom je ertoe om ontspannen te leven, ongeacht de omstandigheden.

VISIE

We investeren heel veel tijd, onderzoek, geld … om te verbeteren wat er al is. Daardoor zijn er ook resultaten. Allerlei toestellen, inzichten in training, reizen, … Toch heeft ‘de vooruitgang’ ook een keerzijde: meer ziekte, burn-out, CVS in de bedrijven, blessures bij sporters, depressies en problemen in gezinnen en families, klimatologische veranderingen,…

Blijkbaar zien we iets over het hoofd.

We zijn vergeten dat wat is niet meer verbeterd moet, of zelfs kan, worden. Onze taak is dat wat er al optimaal is een unieke vorm geven. Kijk hoe prachtig en gevarieerd de natuur is. Een boom, plant, dier, wolk, … probeert niets te veranderen. Ze leven gewoon het leven dat voor hen bestemd is. Wij hebben dan nog de mogelijkheid om in alle vrijheid er een vorm aan te geven.

Wees niet verrast door de eenvoud, dat maakt het juist zo waardevol en uniek.

De ontspanningsreactie is de leef, verteer en heel reactie.

Yves Verbeeck