Wat is mijn innerlijke drive?

Missie / Visie

MISSIE

Terug in contact komen met jouw authentieke, innerlijke drive en kennis om  voluit creatief en gezond te bewegen/leven is alleen mogelijk in de leef- en herstel reactie (relaxatie-reactie). Het is niet te vinden in de vecht- en vlucht reactie (stress-reactie).

 

 

Om die innerlijke drive en kennis te ontdekken, gaat het vooral over de intentie van waaruit en de beleving waarmee je oefeningen uitvoert.

 

Zodoende zijn er twee mogelijkheden om terug te ontdekken hoe we vanuit onze innerlijke drive kunnen bewegen:

1.    Een oefensysteem dat uitsluitend gericht is op het ontdekken (ontspanning), beleven (meditatie) en uitvoeren van oefeningen vanuit de innerlijke drive (meditatief bewegen). Ik heb daarvoor een heel toegankelijk systeem op punt gesteld. Zie op de pagina MBT voor meer info.

2.    Onze innerlijke drive en kennis is een  natuurlijke basis voor alle bewegingen van het dagelijkse leven. Dus is het een meerwaarde tot een noodzaak in elk oefensysteem van gelijk welke sport of revalidatie. Het mooie is dat we de bestaande systemen niet hoeven te veranderen. Ook in bedrijven zijn de mogelijkheden legio, o.a. de ergonomie, teambuilding, efficiënt vergaderen,…

VISIE

Als iedereen ageert vanuit zijn/haar leef en herstel respons in ontspanning en niet re-ageert vanuit de vecht-vlucht respons in stress,  dan leven we in een andere wereld.

Wees niet verrast door de eenvoud, dat maakt het juist zo mooi.

De ontspanningsreactie is de leef, verteer en heel reactie.

Yves Verbeeck