Life from the end.

Missie&Visie

VISIE

Het mensdom leeft al duizenden jaren teveel in de stress reactie. Het is een natuurlijke reactie in levensbedreigende situaties. Het geeft een energieboost, er is een enorme gerichte focus, logisch denken wordt uitgeschakeld, bloed gaat vooral naar de spieren… Een stereotype heldhaftig volk wint het gevecht, ook al komt het gehavend uit de strijd. Na de overwinningsroes verschijnen telkens opnieuw problemen. Het mensdom is verslaafd geworden aan de stoffen die in de stress reactie vrijkomen. Het is zover gekomen dat kwaliteiten die in de stress reactie thuishoren zoals  prestatiegerichtheid, aanzien, macht, concurrentie, … aanvaard tot bejubeld worden zodat de stoffen terug geactiveerd kunnen worden.

En dit is de dynamiek waar het mensdom al duizenden jaren in verstrikt geraakt is. En wees nu eerlijk, met alle technologische vooruitgang en luxe, leven we nog steeds niet in vrede en nemen chronische problemen en aandoeningen toe. Als we teveel in de stress reactie leven kunnen we onvoldoende helen van de blessures en raken we uitgeput.

Deze onaangename gevolgen bestrijden we dan op allerlei manieren en technieken, wat terug de stress reactie activeert.

Dit terwijl de moderne apparatuur meet dat de meeste problemen in de fysieke realiteit hun oorzaak vinden in de energie van overgeërfde trauma’s, gewoontes en overtuigingen die het mensdom in zich meedraagt en van waaruit het leeft.

Het is hoog tijd dat het mensdom stopt met de wereld op zijn kop te zetten en toelaat dat hij terug rechtkomt.

MISSIE

Niemand is in staat om je lichaam en geest zo optimaal te laten functioneren als de natuur het oorspronkelijk heeft voorzien. We hoeven niets te maken, wel terug te ontdekken.

De oorspronkelijke energie is NU aanwezig en is wie we werkelijk zijn. Deze is echter bezoedeld door de energie van overgeërfde trauma’s, gewoontes en overtuigingen. Het Nieuwe Bewegen zorgt ervoor dat je door ware ontspanning de oorspronkelijke energie terug ontdekt, de bezoedelde energie transformeert EN we trouw onszelf zijn in het leven zonder te vechten/vluchten/onderdrukken.

Ik beschrijf kristalhelder de richtlijnen van ware ontspanning en de interne principes voor houding en beweging . Via eenvoudige passieve en actieve oefeningen ervaar en voel je hoe het is om deze te volgen. Niet meer reageren op in- of uitwendige omstandigheden met stress of relaxatie. Wel handelen als het oorspronkelijke Zelf.

Zo komen er stoffen vrij in je lichaam om te verteren en te helen en is er een innerlijke beweging die ons aanzet om op de meest optimale manier te bewegen. Emoties zoals vertrouwen, mededogen, respect, samenhorigheid zijn normaal en we zijn creatief en intuïtief.

Terugkeren naar de natuurlijke eenvoud die een krachtige impact heeft zowel persoonlijk, familiaal als in de omgang met iedereen in heel de wereld. Dat maakt het juist zo waardevol en uniek. Het is veel efficiënter, gezonder en natuurlijker om door training onze persoonlijkheid en talenten te ontplooien, dan te proberen iets van ons leven te maken dat niet in ons zit. Waarom overnemen wat de natuur perfect geschapen heeft? Leef vanuit de natuurlijke perfectie en we zijn hemel op aarde.

 

 

 

 

Do you sense the reality of it?

E. Tolle