Ontdek, laat toe, kies, heel, beweeg en leef.

HNB

Het Nieuwe Bewegen is een heel toegankelijk oefensysteem gebaseerd op ontspanning, meditatie en beweging als symbool voor het leven.

Het meest optimale leven is NU in, doorheen en rond je lichaam niet-voorgevormd aanwezig. Het is altijd de bedoeling geweest hier trouw aan te blijven als je het een unieke vorm geeft in deze fysieke realiteit.

De beschreven richtlijnen zorgen ervoor dat je de essentie van ontspanning ontdekt en ervaart hoe je ontspannen beweegt. Daarna zorgen de nodige wegwijzers ervoor dat je ontspanning evolueert tot meditatie. Je ontdekt de niet-voorgevormde optimale realiteit. Tot slot zijn de interne richtlijnen er om vanuit jouw oorspronkelijke energie te bewegen. Dit is energie wie je werkelijk bent, wat tevens de meest optimale informatie is die je lichaam en geest doet functioneren en zorgt voor een krachtige heling.

Het effect is dat:

  • je lichaam krachtig, veerkrachtig en soepel is
  • je geest helder en alert
  • je gedachten creatief en intuïtief
  • je ademhaling diep en ruim
  • je hebt een unieke uitstraling waardoor de omstandigheden die perfect bij je passen zich tonen.

Je ontdekt wat altijd al aanwezig was waardoor het effect blijft als je de oefeningen beëindigt.  Zo leef je in alle vrijheid het leven waarvoor je in de wieg gelegd bent. Je ont-wikkelt jouw unieke talenten en persoonlijkheid. Dat is op en top genieten.

Omdat het uitgangspunt helemaal anders is, is het in het begin even wennen. Soms zet je een stapje terug om daarna verder te kunnen springen. Het is de investering meer dan waard.

Je evolueert van een beweging maken (wat eigenlijk niet kan en oorspronkelijk zeker niet de bedoeling was) naar jouw unieke beweging vorm geven. In deze zin kan je het woordje ‘beweging’ vervangen door ‘leven’. Je kan het niet optimaler maken dan wat er niet-voorgevorm al aanwezig is.

Een volle stretch heeft een soepel eindgevoel.

Yves Verbeeck