Eindelijk definitief helen.

HNB

Om definitief te helen is het noodzakelijk dat je terugkeert naar de verteer/heel/leef-reactie die optimaal in je aanwezig is. Ik leg het mechanisme uit aan de hand van sport. Het geldt voor alles: gezondheid, vrije tijd, werk, familie, … .

HET GEWONE BEWEGEN.

Je bent gewoon geworden aan een bepaalde manier van bewegen en overtuigingen rond hoe je zou moeten bewegen. Als je een sport wil leren, dan ga je naar een club. Je volgt de richtlijnen van een trainer zo goed mogelijk op. Je zet je volledig in om steeds beter te worden. Door over je grens te gaan, verleg je deze. Je spieren worden sterk. Je stretched om ze lenig te houden. Je hebt een krachtige energieboost die je zelf moet activeren door te willen presteren. Je geest geraakt uitgeput, je concentratie wordt moeilijker en je laat je meenemen met allerlei uitwendige afleiding. Alleen met veel moeite kan je uitwendige doelen halen. Sporten is een gevecht tegen jezelf of je tegenstrever. Als je wint, heb je tijdelijk een euforisch gevoel.

Het valt me op dat dat heel wat sporters (mensen) door blessures geplaagd worden en topsporters over het algemeen niet ouder zijn dan 35. Dan heeft hun lichaam al heel wat schade opgelopen.

Wat zie je over het hoofd. Sporten zou toch gezond moeten zijn?

Je hoeft niet te vechten om prestaties te leveren. Integendeel.

HET NIEUWE BEWEGEN.

Wat je over het hoofd ziet, is dat je voor het allergrootste deel energie bent. Dit is een gigantische bron die op zich beweegt en alle informatie/kennis is nodig om optimaal gezond te zijn. Als je toelaat dat jouw energie je lichaam voedt, zijn je spieren, pezen, gewrichtsbanden, bindweefsel tot zelfs je botten soepel, veerkrachtig en sterk. Blessures hebben geen kans en stretchen is niet nodig. Al je organen functioneren zoals het hoort. Door te vertrouwen op de kennis van je energie, beweeg je efficiënt en leer je moeiteloos alles wat nodig is om te presteren. Je geest is helder, alert en je ziet alle opportuniteiten. Niets of niemand kan je afleiden. Je presteert ten allen tijde grenzeloos en optimaal voor jou mogelijkheden.

Je merkt dat het uitgangspunt helemaal anders is. Daardoor zijn de richtlijnen om te bewegen, je gezondheid te versterken, te sporten en presteren vanuit je energie ook helemaal anders. In het begin is het even wennen. Soms zet je een stapje terug om daarna verder te kunnen springen. Het is de investering meer dan waard.

Een volle stretch heeft een soepel eindgevoel.

Yves Verbeeck